Ha Dél-Alföld nevezetességeit is felfedezné, a Hotel Gerardus remek kiindulópont a kalandokhoz. A régió városaiban csodálatos épületekkel, nagyszerű programokkal, a parkokban pedig a természet szépségével találkozhat. Szabadidős tevékenységek, látnivalók és természeti kincsek is megtalálhatók a közelben.

Fedezze fel a napfény városának varázsát

Programok

  • Szeged-Csanád Grosics Akadémia NBII-es mérkőzése

Szeretettel ajánljuk a komplexum területén található Stadion eseményeit is, ahol a Szeged-Csanád Grosics Akadémia NB2 és NB3 mérkőzéseit is megtekintheti meccsnapokon.

  • 11. őszi bormustra a Dóm téren

Finom borokkal, gasztronómiai ínyencségekkel és fergeteges koncertekkel várja Szeged legszebb terén, a Dóm téren 2023. szeptember 13-17. között a város egyik legnépszerűbb borfesztiválja, a Bortér Szegeden.

  • ZSIGMOND VILMOS NEMZETKÖZI FILMFESZTIVÁL, 2023. október 24-28.

Október végén rendezik az Oscar-díjas Zsigmond Vilmos emlékét őrző, az operatőri munkát fókuszba helyező szegedi nemzetközi filmfesztivált. A verseny ötlete 2016-ban, a szegedi születésű Zsigmond Vilmos halálának évében merült fel. Az első fesztivált 2017-ben szervezték meg. A rendezvény évről évre ráirányítja a figyelmet a filmkészítés egyik legfontosabb társalkotójára, az operatőrre, munkája jelentőségére, és egyúttal lehetőséget teremt a fiatal filmesek bemutatkozására.

Csapatunk örömmel segít Önnek személyre szabott útiterv összeállításában, biztosítva, hogy a lehető legtöbbet hozza ki tartózkodásából. Segítünk felfedezni Szeged rejtett gyöngyszemeit, amelyek igazán különlegessé teszik városunkat.

Szegedi Dóm Látogatóközpont

A Szegedi Dóm Látogatóközpont a Fogadalmi templom altemplomában található látogatóközpont multifunkciós turisztikai, kulturális létesítmény. Kiállítóterében egyházi és világi jellegű kiállítások is megtekinthetők, ezen túl pedig közösségi terei alkalmasak kulturális és közösségi rendezvények lebonyolítására is.

Móra Ferenc Múzeum

A Móra Ferenc Múzeum Szeged szívében, a Tisza-part és a Belvárosi híd találkozásánál fekszik, patinás épülete a városkép meghatározó része. Az intézmény a régió kiemelkedő kulturális központja.

Móra Ferenc Múzeum

Szegedi Vadaspark

A Szegedi Vadaspark Magyarország egyik legfiatalabb állatkertje, és a legnagyobb területű is egyben. Elsősorban ritka, veszélyeztetett fajok tartására szakosodott, különösen kiemelkedő a park dél-amerikai állatokat bemutató része.

Anna Fürdő

A több mint 100 éves Anna Fürdő csodálatosan felújított műemléképületében kapott helyet a termál-, illetve a wellnessfürdő. Az Anna fürdő egy a szegedi belvárosban álló műemlék fürdőépület. A neoreneszánsz és török jegyeket felvonultató, eklektikus stílusban épült műemlék épületet 1896-ban építették.

Anna Fürdő